Fényeslitke Sportegyesület

Fényeslitke SE rövid története

A FÉNYESLITKE SE elődje a Fényeslitke VMTSZ SE (Vasutas és Mezőgazdasági Termelőszövetkezet SE) volt. Az idősebbek elmondásából tudjuk, hogy a településen már 1954 előtt is működött futballcsapat.

A Fényeslitke SE két szakosztályt működtet, a futballszakosztályt és az asztalitenisz szakosztályt. A jogszabály szerinti működés feltételeit (egyesületi bejegyzés, stb.) és ezzel az egyesület létjogosultságát, Várhegyi Ferenc teremtette meg. Korábban megyei első osztályú férfi kézilabda csapatunk is volt, de sajnos egyik napról a másikra megszűnt.

A labdarúgó szakosztályon belül három csapat versenyeztetését segítjük elő. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II. osztály NYÍRSÉGI PATYOLAT csoportjában játszik az ifjúsági és a felnőtt labdarúgó csapat. Az aktív sportot befejező, de levezetésképpen még sportolni vágyó futballisták az Öregfiúk Megyei Bajnokságában játszanak, immár 16 éve. Igazolt labdarúgóink száma 61 fő.

Sportegyesületünk keretein belül az utánpótlásban iskolai szervezésben a következő korosztályok vesznek részt: U9 (9 év alattiak, 10 fő) és U13 (13 év alattiak, 15 fő) korosztályú csapatainkkal rendszeresen, heti két alkalommal edzünk, tavasszal illetve ősszel részt veszünk kiskörzeti versenyeken.

A kiskörzeti fordulókból rendszeresen kiválogatják játékosainkat a kiskörzeti válogatottba, akikkel évről évre eljutunk az alközponti csapatok tornájára. Rendszeresen nevezünk az iskolák közötti Diákolimpia fordulóira.

A 2000-ben alakult asztalitenisz szakosztály, mely a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei bajnokságban szerepelt, 2007. őszétől sajnos nem nevezett a bajnokságba. Ennek elsősorban létszámjellegű okai voltak! Igény esetén újra nevezünk!

A FÉNYESLITKE SE vezetősége